Slávnostné gaštanové rezy

POTREBNÉ PRÍSADY:

Cesto: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 100 ml oleja, 6 PL polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 PL kakaa.

Plnka: 1 Zlatý klas, 300ml mlieka, 250g masla, 3 PL práškového cukru, 250g gaštanového pyré.

Karamelová šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, nastrúhaná čokoláda na ozdobenie.

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Plnka: Zo Zlatého klasu a z mlieka uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Maslo vymiešame spolu s práškovým cukrom a gaštanovým pyré. Do zmesi vmiešame vychladnutú kašu zo Zlatého klasu.

Karamelová šľahačka: Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Po malých dávkach pridávame mlieko a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí. Karamel necháme vychladnúť, vmiešame doň práškové šľahačky a spolu dobre vyšľaháme.

Na upečený korpus natrieme plnku, potom rozotrieme šľahačku a povrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.