Škoricový koláč

POTREBNÉ PRÍSADY:

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček krupicového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 hrnček oleja, 1 hrnček mlieka, 1 kypriaci prášok do pečiva, 4 ČL mletej škorice, 4 najemno postrúhané jablká, 50g posekaných lieskových orieškov, 2 vajcia, 1 pohár nugátovej nátierky, 3-4 PL sekaných mandlí.

 

POSTUP PRÍPRAVY:

V miske spolu zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, olej, mlieko, kypriaci prášok do pečiva, mletú škoricu, vajcia, postrúhané jablká a lieskové orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.

Pohár s nugátovou nátierkou dáme do hrnca s horúcou vodou a chvíľu miešame. Vychladnutý koláč potrieme zmäknutou nátierkou a posypeme nadrobno posekanými mandľami.