Linecké kolieska

POTREBNÉ PRÍSADY:
300g hladkej múky, 100g práškového cukru, 2 ČL vanilínového cukru, 200g rastlinného tuku, 2 žĺtky, 200g džemu (ríbezľového, marhuľového...), práškový cukor na posypanie.

 

POSTUP PRÍPRAVY:
Múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme na malé kúsky pokrájaný studený tuk, žĺtky a spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na dve hodiny odpočinúť. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrojíme polovicu plných koliesok s priemerom asi 4 cm a polovicu koliesok v tvare kvietka s vykrojeným stredom. Kolieska uložíme na suchý plech a upečieme.

Vychladnuté kolieska spojíme s džemom a môžeme posypať práškovým cukrom.