Kokosové ježe

POTREBNÉ PRÍSADY:

Cesto: 4 vajcia, 200g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200g polohrubej múky, 1dcl oleja, 1dcl vody, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva.

Sirup: 15 PL mlieka, 1 margarín Hera, 380g práškového cukru, 35g kakaa, kokos na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY:

Cesto: Žĺtka a cukor vymiešame, pridáme olej a vodu. Zamiešame, následne pridáme múku a kypriaci prášok do pečiva, nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Po upečení korpus narežeme na menšie kúsky.

Sirup: Heru roztopíme na miernom ohni v mlieku, potom pridáme práškový cukor a nakoniec kakao.

Do sirupu postupne ponoríme každý kúsok z narezaného korpusu a obalíme v kokose.

Tagy: Sladké