Bezmúková roláda

POTREBNÉ PRÍSADY:

Cesto: 6 vajec, 190g trstinového cukru, 60g kakaa.

Krém: 100ml smotany na šľahanie, 250g tvarohu, 2 PL medu, 150g drobného bobuľového ovocia (ríbezle, čučoriedky...)

10g masla na vymazanie plechu, kakao na posypanie.

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Cesto: Bielky so 120g cukru vyšľaháme do tuha, žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Do žĺtkovej peny pridáme po častiach sneh z bielkov, preosiate kakao a opatrne premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý natrieme maslom. Cesto rozotrieme na papier a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 220°C maximálne sedem minút. Upečený plát necháme na plechu vychladnúť.

Krém: Šľahačku vyšľaháme do tuha a primiešame k tvarohu. Ochutíme medom.

Na tácku dáme potravinovú fóliu, na ktorú vyklopíme upečený plát. Odstránime z neho papier. Korpus natrieme krémom, poukladáme naň ovocie a opatrne pomocou potravinovej fólie stočíme do rolády. Dáme na chladné miesto stuhnúť.