Syrová roláda

POTREBNÉ PRÍSADY:
250g  plátkov syra Eidam 45% (cca 16 ks), 150g plátkov šunky, 3 vajcia, pažítka alebo petržlenová vňať, 125dkg masla, 200g taveného syra, 2 PL sterilizovaného hrachu, 2ks sterilizovaných uhoriek, 1ks sterilizovanej kápie, 1PL horčice, 1PL strúhaného údeného syra, soľ, korenie.


POSTUP PRÍPRAVY:
Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Maslo, syr a žĺtka roztlačíme vo väčšej mise, pridáme nadrobno nasekanú pažítku, horčicu, soľ, korenie a na jemno nastrúhaný údený syr. Všetko dobre vymiešame. Pridáme pomrvené bielka, hrášok a na drobno nakrájanú uhorku, zľahka premiešame. Na papier na pečenie rozložíme syrové plátky do tvaru štvorca tak, aby sa krajmi prekrývali . Dáme do vyhriatej rúry na 150°C maximálne na 1 minútu, aby sa kraje syra spolu spojili. Dávame pozor, aby sa syr nerozpustil. Následne vyberieme z rúry, na 2/3 syrového plátu poukladáme  šunku, na ňu natrieme plnku a poukladáme  pásiky kapie. Pomocou papiera zrolujeme do rolády a odložíme do chladničky stuhnúť.