Dvojfarebný ríbezľový koláč

POTREBNÉ PRÍSADY:
Kakaové cesto: 1 vajce, 125g práškového cukru, 80ml oleja, 300ml mlieka, 300g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1/2 ČL mletej škorice, 1 PL kakaa.

Biele cesto: 1 vajce, 125g práškového cukru, 80ml oleja, 300ml mlieka, 300g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry.

Posýpka: 50g masla, 50g hrubej múky, 50g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, ríbezle.

POSTUP PRÍPRAVY:
Kakaové cesto:  Vajce a práškový cukor vymiešame dopeny. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a škoricu. Vymiešame na hladké cesto.

Biele cesto: Vajce a práškový cukor vymiešame dopeny. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Vymiešame na hladké cesto.

Posýpka: Maslo, múku a práškový cukor spolu zmiešame na mrveničku.

Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme najskôr kakaové cesto a naň opatrne biele cesto. Poukladáme umyté a odkvapkané ríbezle, posypeme vanilkovým cukrom, mrveničkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150-160°C asi 45 minút.