Domáca Marlenka

POTREBNÉ PRÍSADY:
Cesto: 250g masla, 300g práškového cukru, 400g hladkej múky, 1 PL sódy bikarbóny, 3 vajcia, 3 PL medu, 2 dcl mlieka (+ podľa potreby).

Krém: 375g masla, 600g zahusteného sladeného mlieka (salko).

Na ozdobenie: hrsť nahrubo pomletých vlašských orechov, 1 kakaové pikao.

POSTUP PRÍPRAVY:
Cesto: V rajnici vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo. Pridáme práškový cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu, múku a mlieko. Všetko spolu dobre vymiešame. Ak je cesto príliš husté, pridáme mlieko. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Plech vystelieme papierom na pečenie a postupne upečieme tri pláty. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C asi 13 minút. Po upečení necháme pláty vychladnúť, odstránime papier a okraje cesta (2cm) orežeme. Odrezky prstami pomrvíme na mrveničku.

Plnka: Zmäknuté maslo vyšľaháme a postupne doň zamiešame zahustené sladké mlieko (salko). Vymiešame na hladký krém a odložíme do chladničky trochu stuhnúť. Následne krém rozdelíme na tri rovnaké časti.

Prvý plát cesta potrieme krémom, prikryjeme druhým plátom a postup opakujeme. Na posledný tretí plát cesta rozotrieme 3/4 plnky a zvyškom plnky potrieme aj boky. Pikao rozmiešame s trochou studenej vody. Vrch múčnika posypeme 3/4 mrveničky, nasekanými vlašskými orechmi a pokropíme pikaom. 1/3 mrveničky použijeme na boky múčnika. Necháme stuhnúť na chladnom mieste.