Kuracia roláda

POTREBNÉ PRÍSADY:

1kg kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať, olej, 80g plátov šunky, 80g plátov syra, kápia, kukurica.

Plnka: 1 ks kuracie prsia, 1 dcl smotany na varenie, 1 vajce.

 

POSTUP PRÍPRAVY:

Kuracie prsia porciujeme na plátky, posypeme korením, osolíme a naklepeme. Plnka: Odrezky mäsa (1 ks kuracie prsia), smotanu na šľahanie a vajíčko.Pláty mäsa poukladáme na alobal potretý olejom, natrieme plnkou, posypeme petržlenovou vňaťou. Na plnku uložíme plátky šunky, syr, kúsky kápie, kukuricu a pomocou alobalu pevne zvinieme do rolády, konce ztočíme (do tvaru cukríka). Roládu preložíme do pekáča. Pečieme 1 hodinu na 150°C. Podávame so zemiakovou kašou.