Chlieb pečený v elektrickej rúre

POTREBNÉ PRÍSADY:

 

30 g ryžová múka, 30 g pohánková múka, 340 g PROMIX CH, 1 balíček sušeného droždia, 1 PL vínny ocot, 1PL olivový olej, 1/2 KL soľ,1/2 cukor, 1 KL chlebové korenie, 3,2 dcl vlažnej vody

POSTUP PRÍPRAVY:

Do vody pridáme droždie, múku, cukor, soľ, korenie, olej a ocot. Poprípade pridáme trošku tekvicových semienok a vymiešame. Dáme do maslom vytretej formy a necháme 35 - 40 min. vykysnúť. Po dôkladnom vykysnutí vložíme do vopred vyhriatej rúry na 230 °C. po 20 minútach znížime teplotu na 180 °C následne po 15 minútach znížime na 100 °C. Chlieb dopekáme 15 min. Výsledkom je výborný, ale predovšetkým domáci chlieb !

 

Príprava: 15 min.

Pečenie: 50 min.

Podplameník

Z chlebového cesta vyvaľkáme tenké lokše, popichajú sa husto vidličkou, aby sa netvorili bubliny a upečú sa vo vopred vyhriatej peci na cca. 300 °C, Vybraté oprášime čistým pierkom od múky a popola, pomastíme čerstvým maslom alebo husacou masťou a osolíme. Od "ohňa" dostanú nazamenitelnú chuť a vôňu.